Σήμερα 26/4 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στους Φούρνους.

Μετά την επίσκεψή του στην Ικαρία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε τους Φούρνους Κορσεών, στα πλαίσια της περιοδείας του στις κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μία κίνηση που αποβλέπει στο «να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που εμπνεύστηκε και νομοθέτησε το μεταφορικό ισοδύναμο».

«Ο κόσμος αγκομαχά – Στόχος μας να αλλάξουμε τη χώρα»

«Υπάρχει ζωντάνια στην περιοδεία αλλά υπάρχουν και μεγάλες ανάγκες. Αλήθεια σας το λέω. Ας ειρωνεύονται οι της κυβέρνησης όσο θέλουνε, στο τέλος της ημέρας οι πολίτες εδώ αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Αισθάνονται αποκλεισμένοι τον μισό χρόνο, αισθάνονται ότι κανείς δεν έχει δώσει λύσεις και κίνητρα ώστε να στυλωθούν τα νοσοκομεία, αισθάνονται ότι υπάρχουν περιφερειακές αδικίες…».

Αναφορικά με το πρόγραμμα της περιοδείας, σημείωσε: «Ενδιάμεσα από τις δύο εκλογές πέρυσι είχα βρεθεί και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο, τα ακριτικά νησιά, αυτή τη φορά κάνω μια ακόμα μεγαλύτερη περιοδεία. Είμαστε στο 55% του προγράμματος μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αυτή είναι η ουσία: πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση».

Στην άφιξή του στους Φούρνους Κορσεών, δέχθηκε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους. Συνομίλησε με πολλούς ψηφοφόρους, ενώ συνταξιούχος μόνιμος κάτοικος του νησιού, 90 ετών, μοιράστηκε με τον κομματικό ηγέτη πως η σύνταξή του από 800 ευρώ μειώθηκε σε 450 και «δεν βγαίνει». «Ποιος λογαριάζει τον απλό λαό» αποκρίθηκε ο Στ. Κασσελάκης.  Ο ίδιος συνομίλησε εκτενώς με τους κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.

Σε προηγούμενη δήλωση, ο ηγέτης του Σύριζα είχε τονίζει πως: «για εμάς η θεσμοθέτηση άγονων γραμμών για τη διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με εκπτώσεις για τους μόνιμους κατοίκους, με ειδική μέριμνα για τους μήνες του χειμώνα, είναι αναγκαία». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να αφήνει τους νησιώτες απομονωμένους» και τόνισε: «Είναι και αυτονόητο: η επένδυση στη νησιωτικότητα θα φέρει ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην αναγκαία αποκέντρωση της χώρας μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Σχετικά Άρθρα