Παιδί

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις

Στους Φούρνους Κορσεών λειτουργεί Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις με εγκαταστάσεις που πληρούν τις σχολικές ανάγκες.  Λειτουργεί δηλαδή, εργαστήριο πληροφορικής, που εκτός από τις ανάγκες αυτού του μαθήματος καλύπτει και εργαστηριακές ασκήσεις. Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, που είναι εξοπλισμένο με πλήθος διατάξεων και οργάνων, κατάλληλων για την πραγματοποίηση των περισσότερων πειραμάτων και δραστηριοτήτων του προγράμματος σπουδών.

Με τη βοήθεια Η/Υ συνδεδεμένου με το ίντερνετ, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν οπτικοακουστικό υλικό και να πειραματίζονται με διαδραστικές αναπαραστάσεις φυσικών φαινομένων. Την αγάπη των μαθητών για το εργαστήριο δείχνει και η επιθυμία τους να γίνονται καθημερινά στο χώρο του τα σχετικά μαθήματα, πέρα από τη διεξαγωγή των πειραμάτων.

Τα μαθήματα μουσικής πραγματοποιούνται σε ξεχωριστή αίθουσα, πλήρως εξοπλισμένη τεχνολογικά (μεταξύ άλλων: με υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ, προτζέκτορα και διαδραστικό πίνακα) και με πληθώρα μουσικών οργάνων: κιθάρες, αρμόνιο, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και μικρά κρουστά (δωρεές της Ομάδας Αιγαίου, ιδιωτών, παλαιών εκπαιδευτικών του σχολείου κ.α.).

Η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου – Λ.Τ. Φούρνων αριθμεί πάνω από δύο χιλιάδες (2600) βιβλία διαφόρων κατηγοριών, όπως: λογοτεχνία, κυρίως ελληνική (αρχαία και νέα) αλλά και ξενόγλωσση, ποίηση, ιστορία, λαογραφία, μυθολογία, παιδαγωγικά, ψυχολογία, τέχνες, φυσικές επιστήμες, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, ολυμπιακή παιδεία, καθώς και dvd, cd-rom και επιτραπέζια παιχνίδια. Το υλικό της βιβλιοθήκης προέρχεται από τον προϋπολογισμό του σχολείου αλλά και δωρεές εκδοτικών οίκων, οργανισμών, καθηγητών, μαθητών και ιδιωτών.

Είναι ανοιχτή δύο φορές την εβδομάδα για τους μαθητές μέσα στο σχολικό ωράριο, αλλά εξυπηρετεί ανάγκες και των καθηγητών καθώς και του ευρύτερου κοινού μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους καθηγητές.

Στον χώρο του σχολείου υπάρχει και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία διαθέτει υπερυψωμένη σκηνή, παρασκήνια, κουίντα και, ως γυμναστήριο, φιλέ και τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong). Χρησιμοποιείται, όπως δηλώνει και το όνομα, σε ποικίλες περιπτώσεις: στις σχολικές γιορτές, σε συναυλίες της μουσικής ομάδας, σε προβολές ταινιών που διοργανώνουν οι μαθητές, σε σχολικά πάρτι, ακόμη και ως κλειστό γυμναστήριο τις βροχερές μέρες.

Το σχολείο μας διαθέτει ένα εξωτερικό γήπεδο καλαθοσφαίρισης (basketball) το οποίο για τις ανάγκες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής μετατρέπεται σε:

  • γήπεδο χειροσφαίρισης (handball)
  • γήπεδο αντισφαίρισης (tennis)
  • γήπεδο πετοσφαίρισης (volley)

Επιπλέον, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων φιλοξενούνται ένα γήπεδο bandminton καθώς και 3 τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ).

Δημοτικό Σχολείο

Το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων, είναι το ένα από τα δύο δημοτικά σχολεία του δήμου. Λαμβάνει συχνά μέρος σε εορτασμούς ημερών όπως την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, κατά τις οποίες, οι μαθητές συμμετέχουν σε δράσεις πολιτισμικού χαρακτήρα, ενημερώνονται και κινητοποιούνται στα θέματα αυτά και εξελίσσουν τις ικανότητές τους μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών. 

Στο δήμο λειτουργεί επίσης και το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας.

Νηπιαγωγείο και Προνήπιο

Στο δήμο υπάρχει νηπιαγωγείο και προνήπειο με ενεργό σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.