Κοινωνική Αλληλεγγύη

Προσβασιμότητα στις Παραλίες

Ο Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών Δημήτρης Καρύδης ανακοίνωσε την εγκατάσταση στην κεντρική παραλία των Φούρνων ενός Seatrac για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Είναι μια εγκατάσταση που αναβαθμίζει τουριστικά τον προορισμό των Φούρνων και συνάδει με την γενικότερη κίνηση προς βελτίωση της προσβασιμότητας των υποδομών στο νησί.

Τι είναι το SEATRAC

Το SEATRAC αποτελεί τη μοναδική λύση παγκοσμίως που επιτρέπει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα! Το SEATRAC είναι ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Επίσης, είναι βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων με αναπηρία να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους!

Έξυπνα παγκάκια στο Νησί των Φούρνων

Μια καινοτομία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επισκεπτών μας. Με  χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο Νησί των Φούρνων είναι εγκατεστημένα  “έξυπνα παγκάκια” σε δύο διαφορετικά σημεία στο λιμάνι του νησιού μας.

Τα “έξυπνα” παγκάκια αποτελούν έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων, πέραν της ανάπαυσης που προσφέρουν. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες για μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική, ενώ παρέχουν δύο θύρες USB και μια θύρα επαγωγικής φόρτισης για για φόρτιση ηλεκτρικών  συσκευών, ακόμα και χωρίς καλώδιο.

Ο Δήμαρχος των Φούρνων Κορσεών, κ. Καρύδης, τόνισε: “Είμαστε αφοσιωμένοι στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που βοηθούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους στο νησί μας. Τα ηλιακά παγκάκια αποτελούν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.”

Τα “έξυπνα” παγκάκια του Νησιού των Φούρνων προσφέρουν επίσης δυνατότητα παροχής δικτύου Wi-Fi, ενώ το βράδυ φωτίζονται. Επιπλέον, διαθέτουν αισθητήρα βροχής που απενεργοποιεί τη λειτουργία τους σε περίπτωση βροχής, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή στο Νησί των Φούρνων και να προσφέρουμε μια ακόμα πιο άνετη και φιλική προς το περιβάλλον περιοχή.

Μονάδες Αφαλάτωσης

Το Νησί μας διαθέτει μονάδες αφαλάτωσης σε στρατηγικά σημεία της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, οι μονάδες αφαλάτωσης βρίσκονται στο Καμάρι, στη Χρυσομηλιά, στους Φούρνους, και την πιο πρόσφατη στην περιοχή της Θύμαινας.

Η ποιότητα του πόσιμου νερού είναι για εμάς προτεραιότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο, πραγματοποιούνται  τακτικοί έλεγχοι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγιεινή του νερού. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην υποδομή μας  ώστε να παρέχουμε νερό υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους μας.

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυνατότητας παραμονής των κατοίκων στα νησιά και αφορά μόνιμους κατοίκους. Μέσω αυτού του μέτρου, εξισώνεται το κόστος μεταφοράς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προς και από το νησί, με το κόστος που θα ίσχυε σε αντίστοιχες μεταφορές στην ξηρά.
Από τον Ιούλιο του 2018, το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά σε 49 νησιά για το κόστος των ακτοπλοϊκών μεταφορών και από την 1η Ιανουαρίου του 2020 επεκτάθηκε σε όλα τα νησιά. Από τις 20 Μαΐου 2019, περιλαμβάνει εκτός από τις ακτοπλοϊκές και τις αεροπορικές μεταφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται τόσο σε νησιώτες ως άτομα, όσο και σε επιχειρήσεις, με τον υπολογισμό της επιδότησης να πραγματοποιείται σύμφωνα με τον Νόμο 4551/2018, με τίτλο “Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις”.