Αθλητισμός

Στους Φούρνους Κορσεών υπάρχει ένα από τα πιο μαγευτικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Στο χείλος του νησιού και με θέα το μυθικό Ικάριο Πέλαγος, απλώνεται γήπεδο έκτασης 5.300 m2, καλυμμένο με πιστοποιημένο συνθετικό χλοοτάπητα 55mm.

Κατασκευασμένο το 2012 και πλήρες με εστίες ποδοσφαίρου, πάγκους αναπληρωματικών και δίχτυ προστασίας, η ομάδα του νησιού, ο Κουρσάρος, περήφανα το αποκαλεί βάση του.

Πέραν αυτού υπάρχουν και δύο 5×5 γήπεδα, στη νήσο Θύμαινα.

Σελίδα με “Τα 10 πιο εντυπωσιακά γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο” περιλαμβάνει και αυτό το γήπεδο στους Φούρνους.

Ποδηλατικός Γύρος Φούρνων

Κάθε χρόνο, διεξάγονται διάφορα αθλητικά δρώμενα στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, με ένα από τα μεγαλύτερα να είναι ο ποδηλατικός γύρος της νήσου Φούρνων.

Αθλητές, έχοντας προπονηθεί γερά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην φυσική μορφολογία που ακολουθεί ο δρόμος. Μεγαλύτερη πρόκληση όμως είναι να μην αφεθούν στην μαγεία του τοπίου και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, όσο αυτό είναι δυνατό σε ένα τόσο σαγηνευτικό περιβάλλον, για να μπορέσουν να τερματίσουν αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα.

Φουρνιάδα

Η Φουρνιάδα είναι η αθλητική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στους Φούρνους Κορσεών, με συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε διάφορα αθλήματα, τα οποία επιλέγονται από την οργανωτική επιτροπή, μέσω αυτοδημιούργητων κάθε φορά ομάδων. Το αθλητικό γεγονός πλαισιώνεται κάθε χρόνο από πολιτιστικές παρουσιάσεις τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και στο τέλος των αθλητικών δρώμενων.

 Η πρώτη εμφάνιση της διοργάνωσης αυτής έγινε το 2003, ως αθλητικές δράσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, με τους αγώνες να διαρκούν όλο το τριήμερο και την τελευταία μέρα να γίνεται απονομή στο προαύλιο του Γυμνασίου Λ.Τ. 

Πλέον, είκοσι χρόνια μετά, έχει παγιώσει τη θέση της ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του νησιού, προσφέροντας κάθε φορά στους συμμετέχοντες μία ευκαιρία για επαφή με τη φύση, μέσω των θαλάσσιων και άλλων εξωτερικού χώρου αθλημάτων, για κοινωνική επαφή, χάρις στον ομαδικό της χαρακτήρα, αλλά και για ανάδειξη αθλητικών ικανοτήτων του κάθε αγωνιστή.

Κολυμβητικός Γύρος Θύμαινας

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος της Θύμαινας είναι πλέον ένας τεράστιος αθλητικός θεσμός που προσελκύει το ενδιαφέρον αθλητών, επισκεπτών και δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε ως μικρή ιδέα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας που σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων έκανε δειλά τον πρώτο μαραθώνιο το 2017. Έκτοτε η φήμη του ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων υποστηρικτών του.

Κανείς δεν το πίστευε στην αρχή ότι στην μικρή Θύμαινα θα μπορούσε να γίνει κάτι τόσο μεγάλο. Και όμως…αν έχεις το όραμα και την αγάπη για αυτό που κάνεις, όλα γίνονται.