Το φουρνιώτικο μέλι “Αφοί Γλαρού-Μαγκλήδες” απέσπασε για τρία διαφορετικά είδη, βραβεία από το Paris Honey Awards. Πλατινένιο Βραβείο για το πευκοθύμαρο το οποίο παράχθηκε στην Ικαρία, Χρυσό Βραβείο για το θυμαρίσιο και Ασημένιο για το αναματόμελο.
Μια επιτροπή από 12 πιστοποιημένους ειδικούς του μελιού από όλο το κόσμο αξιολογούν την ποιότητα του μελιού που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Για τη δοκιμή των προϊόντων χρησιμοποιείται “τυφλή” μέθοδος, χωρίς συσκευασία και χωρίς να είναι ορατό οποιοδήποτε είδος διακριτικού γνωρίσματος. Σε κάθε προϊόν δίνεται ένας κωδικός αριθμός για να εξασφαλίζεται η αξιόπιστη ιχνηλασιμότητά του. Τα δείγματα αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση των προϊόντων που δοκιμάζει και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης, η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (η οποία βαραίνει περισσότερο στην τελική βαθμολογία) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως η εμφάνιση, η οσμή, η υφή, η γεύση και η αίσθηση του στόματος.
Τα προϊόντα αξιολογούνται με βάση τις ξεχωριστές και ατομικές τους ιδιότητες και δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους.
Η αρχική δημοσίευση: ikariaki.gr