Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Φούρνων Κορσεών 2024

24/06 Εορτασμός Αγίου Πνεύματος με εκδήλωση-πανηγύρι (21/06/2024) στην πλατεία του χωριού και παραδοσιακή νησιώτικη ζωντανή μουσική.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των εθίμων του επόμενου ΠΑΣΧΑ 2025.

Διοργανωτής:Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φούρνων

17/07 Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας. Εορτασμός της Αγ. Μαρίνας δοξολογία στο ομώνυμο εξωκλήσι στην περιοχή της Βαρέλας. Το βράδυ διοργανώνεται πανηγύρι από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο του Νησιού μας σε συνεργασία με τον Δήμο, στην Πλατεία του νησιού.

Διοργανωτής:Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φούρνων.

03/08 – Γιορτή Μελιού και Παραδοσιακών προϊόντων.

Η γιορτή αυτή, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η μελισσοκομία είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μελισσουργών και τοπικών παραγωγών στην πλατεία του νησιού μας.
Η γιορτή ξεκινά με την αναπαράσταση του τρύγου του μελιού και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά ΧΟΡ.Ο.Σ του Ν.ΣΑΜΟΥ, χορευτικό από τον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ και το τοπικό χορευτικό ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ.

Σερβίρονται εδέσματα με βάση το μέλι ,τοπικό κατσίκι μερίδα αλλά και φρέσκα μεζεδάκια.

Διοργανωτής:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ (Σ.Ε.Φ) και ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

10/08 – Γιορτή Ψαριού. Μία ξεχωριστή γιορτή με τοπικό χρώμα και γεύση θαλασσινών διοργανώνεται στο λιμάνι του νησιού μας. Με συμμετοχή του συλλόγου αλιέων σε συνεργασία με τον Δήμο, σερβίρονται εδέσματα με βάση το ψάρι και τα καλαμάρια και η βραδιά διανθίζεται από παραδοσιακή νησιώτικη μουσική.

Διοργανωτής:ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ και ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

15/08 Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πανηγύρι που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νησιού μας, στο λιμάνι του νησιού. Κατά τη διάρκειά του, παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα Φούρνων και, σερβίρονται σπιτικά φαγητά με βάση το κατσίκι και μεζεδάκια. Το πανηγύρι συνοδεύεται από συγκρότημα ζωντανής νησιώτικης μουσικής.

Διοργανωτής:Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φούρνων

28/08 Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη Θερμαστή. Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Αποκεφαλιστή ή Θερμαστή στο ομώνυμο εξωκλήσι στον εξοχικό οικισμό Αγίου Ιωάννη σε ένα πανέμορφο εξωκλήσι, με πετρόχτιστες αυλές και πεζούλες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρεται καφεδάκι και διάφορα εδέσματα. Την παραμονή της γιορτής, στην πλατεία της Εκκλησίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνει Πανηγύρι που είναι ουσιαστικά και το τελευταίο του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκειά του, σερβίρονται σουβλάκια, μεζεδάκια ποτά και αναψυκτικά ενώ ακούγονται ήχοι ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Διοργανωτής:Εκκλησιαστική επιτροπή Φούρνων Κορσεών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Σχετικά Άρθρα
Πρόσκληση 9ης Δημοτικής Επιτροπής

Καλείστε να προσέλθετε σε Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emaίl:dίmarxos@fourni.gov.gr) η και τηλεφωνικά, την 8η Ιουλίου 2024, ημέρα