Ο 1ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος στην Ελλάδα, στους Φούρνους – ert.gr

Στις 8 Ιουλίου 2017 ο κολυμβητικός μαραθώνιος έγινε στο νησί της Θύμαινας στους Φούρνους και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του νησιού της Θύμαινας και τον Δήμο Φούρνων.

Πράγματι, ήταν η πρώτη φορά που έγινε γύρος ελληνικού νησιού ως διαδρομή μαραθώνιας κολύμβησης με την απόσταση να μην υπερβαίνει τα 17 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή όμως είχε και άλλα (σύμφωνα με τους διοργανωτές) ενδιαφέροντα στοιχεία όπως ο κάθε αθλητής συνοδευόταν από ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι συνοδοί των αθλητών. Ορισμένοι αθλητές είχαν ως συνοδούς εθελοντές κατοίκους του νησιού.

Υπήρχαν επίσης σκάφη τα οποία μετέφεραν κόσμο κατά τη διάρκεια του περίπλου έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον αγώνα και σε στιγμές πέρα από την έναρξη ή τον τερματισμό. Το Σάββατο το βράδυ ακολούθησε τελετή λήξης, απονομές και δείπνο στον γραφικό κόλπο της Κεραμιδούς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς


Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη

03/07/17 12:33

Η αρχική δημοσίευση: ert.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Σχετικά Άρθρα
Πρόσκληση 9ης Δημοτικής Επιτροπής

Καλείστε να προσέλθετε σε Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emaίl:dίmarxos@fourni.gov.gr) η και τηλεφωνικά, την 8η Ιουλίου 2024, ημέρα